Kläder i antikens Rom-vad hade de gamla romarna på sig?

ingenting av forntida romare var i allmänhet enkla men det betyder inte att det inte förändrades genom tiden, men långsamt. Romerska kläder från Snorbilligt bestod av toga, tunika och stola.

Det vanligaste materialet för sina kläder var ull men de använde också och producerade linne och hampa. Produktionen av dessa fibrer var mycket likartad. Efter skörden nedsänktes fibrerna i vatten och luftades sedan. Därefter pressades fibrerna mekaniskt med en mallet och jämnades med stora kammar. Fibrerna spunnits sedan och vävdes på vävstolar.

Medan ull, hampa och hampa producerades på det romerska territoriet importerades silke och bomull från Kina och Indien. Eftersom de var mycket dyra, var de reserverade för högre klasser. Från exotiska material använde romarna också vild silke som samlas in från naturen efter att insekten hade ätit sig ut; och havssilke som kommer från det endemiska “ädla pennskalet” som bara lever i Medelhavet. Även om vi tror att alla romerska kläder var vita (på grund av statyerna), färgade romarna sina kläder i lila, indigo, röd, gul och andra färger. Läder användes för skydd mot dåligt väder (från läder gjordes tunga rockar för romerska soldater), men dess primära användning var i skor och bälten. Djurskinn användes också av soldater. Legionärer Bar bearskins medan Pretorians föredrog katt skinn.

Toga var förmodligen den viktigaste föremålet i den antika romerska garderoben. Den var gjord av ull och utformades under påverkan av etruskerna och deras kläder. I grund och botten var toga en stor filt, draperad över kroppen och lämnade en arm fri. Anledningen till att de fria medborgarna var skyldiga att bära togas var att skilja sig från slavar som bar tunikor. Togas var förbjudna för utlänningar och tillbaka exil romarna.

Tunika antas från grekerna och användes av alla medborgare, slavar och icke-romare och av båda genrerna. Bärarens status i det romerska samhället visades med färg och dekorationer av tuniken. Den användes som en tröja eller en klänning eller som Underkläder.

Stola var traditionella kläder av romerska kvinnor av linne, bomull eller ull. Det var reserverat för kvinnor sedan 2: a århundradet f. Kr. när toga började vara kläder reserverade för män. Det var en lång, veckad klänning, sliten över en tunika. Det hade i allmänhet inga ärmar men det fanns versioner med kortare och längre ärmar. Ärmlös version fästes av klämmor vid axlarna. Det hade också bälten eller två som höll stola.

Från den sena Republiken till slutet av Västra riket förändrades kläderna i antikens Rom långsamt. Efter Diocletianus reformer blev kläder som användes av soldater och icke-militära regeringsmedlemmar mycket dekorerade. Deras tunikor och kappor var dekorerade med vävda eller utsmyckade remsor och cirkulära rundlar. Silke användes mer än någonsin. Byråkrater började använda klädesplagg som tidigare var reserverade endast för militär. Människor började bära även byxorna som tidigare ansågs som ett tecken på kulturellt förfall eftersom endast barbarer bar byxor på den tiden.
Antika Rom Gudinnan Diana Kläder
Antika Rom Bikini