Bra fakta om att hyra bil

Det bästa du kan göra är att säkra den nyaste bilen du kan. Om du beger dig ut till parkeringen med din familj och ta reda på din hyra saknas några viktiga funktioner, gå tillbaka till kontoret och be att välja en annan. Den extra tid köpslående är bättre än att spendera en vecka eller mer i en bil som saknar grundläggande bekvämligheter. Och om du tilldelas ett fordon som inte fungerade bra i krocktester, stå din mark och kräva ett bättre fordon.

Och när det kommer till att hyra din bil, så ska man vara nogran med att hyra bilen från rätt ställe. Jag gillar Hyrdinbil.se, som har funnits med länge och som man kan lita på.

För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut på hyresräknaren har vi sammanställt en lista över de fordon som ska väljas och de som ska hålla sig borta från—oavsett hur billigt dagskursen är—när du har ditt val av fordon. Alla fordon här gjorde bra i Konsumentrapportens testning och utförs på ett adekvat sätt om de ingår i statliga eller försäkringsbranschens kraschtester. Vi inkluderade inte tillförlitlighet som beslutsfaktor, eftersom hyrbilar ofta används under korta tidsperioder och sedan ges tillbaka.