Varför förbereder vi oss?

Låt oss först titta tillbaka på grunderna i prepping ADSL, och varför vi förbereder saker. Som barn fick jag alltid veta att om jag äter gröna på min tallrik kommer jag att växa upp frisk och stark. Senare, när jag hade mitt första jobb, fick jag veta att om jag sparade lite pengar varje vecka skulle jag ha ett visst belopp i slutet av året för en semester. Och så blev hjulet att göra något nu för en framtida händelse större och större med början av att få:

Bilförsäkring om något skulle hända
Sparkonto
Försäkring för min telefon
Hem-och innehållsförsäkring
Hävdar försäkring på min bärbara dator efter att min hund slog vatten på den
Har säkerhetskopior av alla mina filer på grund av översvämning till hemdatorn

Där är vi, Jag har precis blivit en prepper. Jag gör dessa saker eftersom en händelse i framtiden kan inträffa som kan påverka min ekonomi, hälsa eller säkerhet. Så snarare än att tänka för mig själv ‘Varför tänkte jag inte på det tidigare’, skulle det inte löna sig att ha tänkt på det före evenemanget?

Lätt rätt? Jag är säker på att du kan tänka på några händelser i ditt liv där du kunde ha gjort med viss framsynthet? Kanske har du varit i en bilolycka och du har tänkt: om jag övade det oftare, kunde det ha undvikits? Detsamma gäller för första hjälpen scenarier och Skadebehandling.