Protein pulver eller vikt Gainer – vilken är den bästa?

1) – protein pulver
Dessa pulver är nästan alla isolerade eller koncentrerat protein, med endast spårmängder av kolhydrater och fett. En typisk skopa proteinpulver kommer att ha 20 + gram protein och endast ett par gram kolhydrater och/eller fett.

2) – vikt Gainer pulver
Dessa pulver är oftast en kombination av både kolhydrater och protein. Generellt kommer de att ha en 2 till 1 förhållande av kolhydrater till protein. En typisk servering av vikt Gainer pulver (som vanligtvis är ett par stora skopor av pulver) kommer att ha 60 + gram kolhydrater och 30 + gram protein. Tillsammans med några gram fett.

3) – Måltidsersättning pulver
Dessa pulver är också en kombination av protein och kolhydrater. Men de har i allmänhet en 2 till 1 förhållande av protein till kolhydrater. En typisk servering av en måltidsersättning (som vanligtvis kommer i en färdigförpackad individuell portion påse) kommer att ha 40 + gram protein och ca. 20 + gram kolhydrater.

Den bästa valuta för pengarna och den jag rekommenderar för de flesta killar är en…
Ren protein pulver tillägg!.

Detta är en stapelvara som bör på allas livsmedelsaffär lista. Jag rekommenderar antingen ett vassleproteinisolat, koncentrat, eller en vassleproteinblandning. I videoklippet nedan förklarar jag skillnaderna mellan de olika typerna av proteinpulver…

För att bygga en större mer muskulös kroppsbyggnad måste du konsumera mer protein än den genomsnittliga personen. INTE mer kolhydrater – så det är därför jag personligen använder och rekommenderar proteinpulver som det bästa valet.

Jag avråder faktiskt de flesta killar från att använda vikt Gainer pulver eftersom oftare då inte, den vikt du kommer att vinna på dessa drycker är bara överflödigt kroppsfett. De kolhydrater som är i de flesta vikt vinnare är enkla sockerarter som kommer att orsaka en insulin spik och därmed främja fett lagring. Den enda gången när tillspikning dina insulinnivåer är en bra sak, är rätt när du är klar med en hård styrketräning träning. Så om du vill kan du använda en vikt Gainer skaka som din post workout Shake.

Emellertid, du kan mycket enkelt göra din egen post workout protein & carb Shake med ren protein pulver och helt enkelt lägga i kolhydrater själv. Detta är oftast billigare än att köpa en vikt Snorbilligt.

Du kan köpa maltodextrin (ett kolhydrat pulver) i bulk i butiker som säljer hem brygga öl & vin kit. Du kan också köpa dextros (ett enkelt socker) på dessa hem brygga kit butiker samt, och helt enkelt lägga till dem i din post workout protein Shake om du har enkla kolhydrater efter träningen.

Bara blanda din post workout Shake så att den har ca 80 gram kolhydrat pulver (en 50/50 blandning av maltodextrin & dextros skulle vara perfekt) och 40 gram av rent proteinpulver. Detta kommer att ge dig den idealiska 2 till 1 förhållandet mellan kolhydrater till protein.