Livsmedel rika på asparaginsyra och EAA

Asparaginsyra så som EAA är huvudsakligen närvarande i proteinrika livsmedel som kött, fisk, kyckling och ägg. I kroppen har den verkan att stimulera produktionen av energi i cellerna, stärka immunsystemet och öka produktionen av testosteron, ett manligt hormon som hjälper till att öka muskelmassan.

Således kan tillägget av asparaginsyra som EAA från Snorbilligt användas av dem som övar kroppsbyggnad, som huvudsakligen tjänar till att stimulera vinsten av muskelmassa eller av män med problem att få barn, eftersom testosteron också ökar manlig fertilitet. Men fler studier behövs och det är viktigt att komma ihåg att dess fördelaktiga effekter uppträder huvudsakligen hos män som har låg testosteronproduktion.
Livsmedel rika på asparaginsyra livsmedel rika på asparaginsyra
Lista över livsmedel rika på asparaginsyra

De viktigaste livsmedel rika på asparaginsyra är främst livsmedel källor till animaliskt protein, såsom kött, fisk, ägg och mejeriprodukter, men andra livsmedel som också ger bra mängd av denna aminosyra är:

Oljefrukter: cashewnötter, paranötter, nötter, mandel, jordnötter, hasselnötter; Frukt: avokado, plommon, banan, persika, aprikos, kokosnöt; Ärter; Spannmål: majs, råg, korn, helvete; Grönsaker: lök, vitlök, svamp, betor, aubergine.

Dessutom kan det också köpas i form av ett tillägg i näringsprodukter butiker, med priser runt 65 till 90 reais, är viktigt att konsumeras enligt ledning av läkare eller nutritionist.
Mängd livsmedel

Följande tabell visar mängden asparaginsyra som finns i 100 g av varje mat:
Mat AC. Aspartam mat AC. Aspartam
Biff 3,4 g jordnötter 3,1 g
Torsk 6.4 g bönor 3.1 g
Sojakött 6,9 g lax 3,1 g
Sesam 3,7 g kycklingbröst 3,0 g
Fläsk 2,9 g majs 0,7 g

I allmänhet orsakar konsumtionen av asparaginsyra från naturliga livsmedel inte biverkningar i kroppen, men överdriven konsumtion av tillägget av denna aminosyra kan ge skadliga konsekvenser för hälsan, som visas nedan.
Biverkning

Konsumtion av asparaginsyra, särskilt i form av kosttillskott, kan orsaka biverkningar som irritabilitet och erektil dysfunktion hos män och utveckling av maskulin egenskaper hos kvinnor, såsom ökad hårproduktion och förändringar i röst.

För att undvika dessa effekter bör man upprätthålla en medicinsk uppföljning och undvika användning av tillägget i mer än 12 på varandra följande veckor.